Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mrsmoker_
Bierny Palacz
Dołączył: 02 Sie 2015
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Pią 15:06, 14 Sie 2015 Temat postu: Skręty smakowe własnej produkcji |
|
Na razie jeszcze męczę 40g Red Bull Virginia i wpadłem na pomysł by trochę poeksperymentować. Gdzieś na zagranicznych forach czytałem o maczaniu filtra w przyprawach do nadania smaku i dodawania cukru do bletki.
Próba 1: Skręciłem skręta dosypałem cukru trzcinowego między tytoniem a filtrem. Zobaczymy co z tego będzie.
Próba 2: Zamoczyłem filtr w cynamonie. Spaliłem. Poczułem cynamon. I mija już pół godziny od spalenia a ja ciągle czuję posmak cynamonu na ustach.
Planuję jeszcze spróbować z espresso, vanilią i miętą. Ale nie mam pomysłu co z miętą zrobić.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Nienasycony2015
Normalny Palacz
Dołączył: 15 Sty 2015
Posty: 150
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Lublin Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Sob 9:30, 15 Sie 2015 Temat postu: |
|
Z miętą prosta sprawa-Dajesz 1/4 miety i resztę tytoniu do fajki albo całkowicie pół na pół.Efekt gwarantowany, paliłem i jest świetne
|
|
Powrót do góry |
|
|
mrsmoker_
Bierny Palacz
Dołączył: 02 Sie 2015
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Nie 0:48, 16 Sie 2015 Temat postu: |
|
Nienasycony2015 napisał: | Z miętą prosta sprawa-Dajesz 1/4 miety i resztę tytoniu do fajki albo całkowicie pół na pół.Efekt gwarantowany, paliłem i jest świetne |
Wystarczy zwykła mięta czy trzeba ją specjalnie przygotować?
|
|
Powrót do góry |
|
|
adrianfajka88
Bierny Palacz
Dołączył: 21 Sie 2015
Posty: 34
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Kalisz Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Wto 11:58, 08 Wrz 2015 Temat postu: |
|
podsuszyć w warunkach domowych z tego co kojarzę. Powiesić pęczek za oknem albo gdzieś w kuchni przy piecu
|
|
Powrót do góry |
|
|
mrsmoker_
Bierny Palacz
Dołączył: 02 Sie 2015
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Pon 21:37, 21 Wrz 2015 Temat postu: |
|
adrianfajka88 napisał: | podsuszyć w warunkach domowych z tego co kojarzę. Powiesić pęczek za oknem albo gdzieś w kuchni przy piecu |
Znalazłem w domu susz mięty i postanowiłem z tym spróbować. Rozsypałem równomiernie do rollera w środku skręta i na jego zewnętrznej stronie. Niestety wiele mięty się wysypuje podczas kręcenia. W końcu udało mi się skręcić na filtrze z węglem i bletkach 12g/m. Smak bez porównania do zwykłych. O ile tytoń zware już po 6-8 skręcie zaczynał mnie drapać w gardło o tyle z miętą wchodził gładko nawet 10 i 15 skręt. Z miętą wypaliłem jednego dnia prawie 15 gram tytoniu. Tak mi zasmakowało. Idealny smakują miętowe zware popijane Bourbonem.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Majkel
Bierny Palacz
Dołączył: 05 Cze 2014
Posty: 31
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Wto 7:02, 22 Wrz 2015 Temat postu: |
|
Eksperymentowałem kiedyś z miętą. Nie miałem akurat zwykłej mięty, dlatego użyłem herbaty miętowej. Dodałem zawartość torebki do tytoniu i raczej dobry efekt to nie był. Może naturalna, suszona mięta daje lepszy efekt.
Ciekawe są Djarumy domowej roboty. Natomiast z ilością goździków też trzeba uważać, choć warto spróbować...
|
|
Powrót do góry |
|
|
mrsmoker_
Bierny Palacz
Dołączył: 02 Sie 2015
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Nie 14:24, 27 Wrz 2015 Temat postu: |
|
Majkel napisał: | Eksperymentowałem kiedyś z miętą. Nie miałem akurat zwykłej mięty, dlatego użyłem herbaty miętowej. Dodałem zawartość torebki do tytoniu i raczej dobry efekt to nie był. Może naturalna, suszona mięta daje lepszy efekt.
Ciekawe są Djarumy domowej roboty. Natomiast z ilością goździków też trzeba uważać, choć warto spróbować... |
Ja właśnie używałem czegoś w stylu herbaty miętowej tylko jest to sama mięta do zaparzania. Jedynym minusem jest to jak jest pocięta i przez to wymaga rollera, a i tak się rozsypuje na wszystkie strony.
Możesz powiedzieć co dokładniej trzeba zrobić z tymi goździkami i ile ich używać?
|
|
Powrót do góry |
|
|
|